This project is read-only.
2
Vote

Startup failure

description

I open up Autolol and after a few seconds of loading builds and models i receive the following error code (I apologise for the dutch text in the error code)
 
************** Error Report **************
System.Windows.Markup.XamlParseException: De aanroep van de constructor in type AutoLoL.Controls.ChampionSelectControl dat overeenkomt met de opgegeven bindingsbeperkingen, heeft een uitzondering veroorzaakt. ---> System.ArgumentOutOfRangeException: De index valt buiten het bereik. Deze mag niet negatief zijn en moet kleiner zijn dan de grootte van de verzameling.
Parameternaam: startIndex
bij System.ThrowHelper.ThrowArgumentOutOfRangeException(ExceptionArgument argument, ExceptionResource resource)
bij System.BitConverter.ToInt16(Byte[] value, Int32 startIndex)
bij AutoLoL.Logic.Parsers.InibinParser.ParseBytes(Byte[] buffer)
bij AutoLoL.Logic.Repositories.RafChampionRepository.GetAll()
bij AutoLoL.Controls.ChampionSelectControl..ctor()
--- Einde van intern uitzonderingsstackpad ---
bij System.Windows.Markup.XamlReader.RewrapException(Exception e, IXamlLineInfo lineInfo, Uri baseUri)
bij System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.Load(XamlReader xamlReader, IXamlObjectWriterFactory writerFactory, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlObjectWriterSettings settings, Uri baseUri)
bij System.Windows.Markup.WpfXamlLoader.LoadBaml(XamlReader xamlReader, Boolean skipJournaledProperties, Object rootObject, XamlAccessLevel accessLevel, Uri baseUri)
bij System.Windows.Markup.XamlReader.LoadBaml(Stream stream, ParserContext parserContext, Object parent, Boolean closeStream)
bij System.Windows.Application.LoadComponent(Object component, Uri resourceLocator)
bij AutoLoL.Tabs.ModelTab.InitializeComponent()
bij AutoLoL.Tabs.ModelTab..ctor()
bij AutoLoL.MainWindow.SetDataTabsEnabled(Boolean isEnabled)
bij AutoLoL.MainWindow.DataBackgroundWorker_RunWorkerCompleted(Object sender, RunWorkerCompletedEventArgs e)
bij System.ComponentModel.BackgroundWorker.OnRunWorkerCompleted(RunWorkerCompletedEventArgs e)
bij System.ComponentModel.BackgroundWorker.AsyncOperationCompleted(Object arg)
bij System.Windows.Threading.ExceptionWrapper.InternalRealCall(Delegate callback, Object args, Int32 numArgs)
bij MS.Internal.Threading.ExceptionFilterHelper.TryCatchWhen(Object source, Delegate method, Object args, Int32 numArgs, Delegate catchHandler)

file attachments

comments

alpharomeo3 wrote Aug 28, 2011 at 6:57 AM

The problem is with the name of the fille extension,
change it from AutoLoL.Updater.new to AutoLoL.Updater.exe it sould work then or download the attached file.

alpharomeo3 wrote Aug 28, 2011 at 8:14 AM

if you run version 2.0.1 it will not load. but if you use the autolol.updater in that version it will update the proper files from the server and launch evertime as the correct updated version 2.1.3.
version 2.1.1 and 2.1.2 does not work it has the same errors as 2.1.3 even with running the updater.
version 2.0.3 will launch if you ran the 2.0.1 updater it will launch from autolol.exe it will launch autolol updater but if you click autolol from that versions updater it gets the same error but it will work out side the updater and updater will work just the AutoLol button does not i hope this will help your troubleshooting

wrote Aug 28, 2011 at 8:28 AM

alpharomeo3 wrote Aug 28, 2011 at 8:28 AM

I looked in the bin folder there was a folder missing in the 2.1.3 called game with two folders called masteries and spells i put the folder called game in the bin directory and it worked

wrote Aug 28, 2011 at 8:47 AM

alpharomeo3 wrote Aug 28, 2011 at 8:47 AM

in version 2.1.2 if you replace the bin folder with this one it will work i got that from the updated 2.01

Correon wrote Aug 28, 2011 at 3:14 PM

well i tried the frist solution which didn't work
after some tinkering i remembered installing some custom skins.
Apparently one of those skins was corrupt and prevented the modelviewer to load properly.
After removing the skin everything worked fine
Also i use 2.1.3(always an up to date system)

wrote Sep 4, 2011 at 11:15 AM

masterjoost wrote Sep 4, 2011 at 11:15 AM

Correon wrote Aug 28 at 4:14 PM
"well i tried the frist solution which didn't work
after some tinkering i remembered installing some custom skins.
Apparently one of those skins was corrupt and prevented the modelviewer to load properly.
After removing the skin everything worked fine
Also i use 2.1.3(always an up to date system)"

uninstalling the skins didn't work for me...
Renaming "Autolol.updater.new" into "Autolol.updater.exe" did work for the updater (duh) but not for the main program...

When I start an newly installed version of Autolol, it's gets the error (above) and then makes an file : "inferno.lol2" (wich is one of my gamers names...)
But I don't know where autolol get's it from...

The file is attached ;)

wrote Feb 14, 2013 at 8:01 PM